Dalmacija, samo srce Mediterana, regija veoma temperamentnih ali gostoljubivih i srdačnih ljudi te domovina ukusne hrane.
Škrta polja, pašnjaci prekriveni aromatičnim biljem i niskim raslinjem te plodni maslinici oduvijek su pružali jednostavne, ali visoko kvalitetne sastojke koje ovi dragi ljudi pažljivo pretaču u jedinstveni gastronomski doživljaj.
Udahnuli smo život u stare kamene kuće kako biste mogli, barem na trenutak, zaroniti u svakodnevicu naših predaka te vam omogućili da doživite stoljetnu tradiciju života na škrtoj dalmatinskoj zemlji. Klis kao lokacija je odabran s razlogom. To je jedinstveno mjesto u Dalmaciji koje pruža uvid u povijesnu, geostratešku i prirodnu važnost čitave regije. Stoljećima su ga brojne vojske pokušavale osvojiti. Čak i one fikcijske (Igra prijestolja). Sa svojim pogledom koji se proteže kilometrima daleko preko morske pučine I krševite Zagore te oduzima dah, Klis je mjesto sudara dviju Dalmacija, brdske i obalne.
Mi slijedimo put ponovnog otkrivanja tradicionalnih okusa i recepata, koristeći samo najbolje namirnice iz lokalnog uzgoja koje našu regiju čine destinacijom gastronomske izvrsnosti. Hrana je jedno od glavnih iskustava koje pružamo našim posjetiteljima. Ne samo da poslužujemo dobru hranu već educiramo posjetitelje o ljepoti naše gastronomije, vodeći ih na putovanje otkrivanja okusa, mirisa, osjećaja i tradicije koju tako ljubomorno čuvamo, zapisujemo i prenosimo.
Sve to na jednostavan i autentičan način.
Dozvolite da vas zavedemo ukusnim jelima i vrhunskim djevičanskim maslinovim uljem.
Samo onaj koji zna odakle dolazi zna gdje treba ići…
Na samo nekoliko minuta vožnje od uzavrelog gradskog asfalta, možete pronaći ovaj skriveni dragulj, etno agro park koji vas vodi na putovanje u prošlost. Saznajte kakav je nekoć bio život u selima dalmatinske Zagore. Upoznajte naše običaje i kulturu.
Uz zvuk pucketanja vatre iz komina, otkrijte najbolji miris od pamtivijeka, miris svježeg kruha pripremljenog na tradicionalan način ispod peke
Nastojimo biti predvodnici u širenju dalmatinske tradicije i kulture hrane ne pristajući na kompromise kada je riječ o etici i kvaliteti, uz konstantno poštovanje prema okolišu i ljudima koji nas okružuju. Odabiremo samo najfinije sirovine i obrađujemo ih s pažnjom. Ove vještine se konstantno poboljšavaju te prenose s generacije na generaciju. Naš pristup je otvoren za inovacije, priznajući vodeću ulogu koju ima iskustvo. Okusi koje nudimo su plod iskustva, znanja i stručnosti koji nam omogućavaju da pronađemo jednostavnu, ali sofisticiranu ravnotežu između obrtništva i tehnike, između suvremenog načina života i naših lokalnih tradicija.