Torta od sira

    Tijesto:
    •     250 g mljevenih Integralnih keksa s bademom Male Napasti
    •     100 g maslaca
    •     2 žlice šećera

    Krema
    •     500 g svježeg sira
    •     4 jaja
    •     3 žlice šećera
    •     Sok od 1 limuna

    Glazura
    •     2 kisela vhnja
    •     3 žlice šećera
    •     1 vanilin šećer
    •     Višnje iz kompota

    Priprema
    Zagrijte pečnicu na 200°C . Kekse usitnite te umiješajte s razmekšanim maslacem i šećerom.  Smjesu utisnite u kalup za tortu (veličine 26cm) i pecite  na 200°C samo 5 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na  170°C i ostavite tijesto još minutu dvije. Potom umutite žutu kremu od sira, jaja, šećera i limunovog soka te je prelijte preko toplih keksa i pecite 20 minuta na 170 stupnjeva. Po smjesi pospite višnje iz kompota te sve zalijte glazurom koju ste prethodno izmiksali od kiselog vrhnja, šećera i vanilin šećera. Sve zajedno stavite u toplu, ali ugašenu pećnicu i ostavite 15ak minuta da se stisne. Gotovu tortu ohladite u hladnjaku preko noći.


    Stella Croatica je zaštitni znak
    tvrtke Stella Mediterranea d.o.o.

    /