Pasta s rajčicama, maraskinom i maslinama

    Sastojci za 4 osobe:

    •    300 g  tagliatella
    •    150 g mini rajčica
    •    0,5 dcl Maraskina Stella Croatica
    •    1 teglica Paste od zelenih maslina Stella Croatica
    •    1 režanj češnjaka
    •    Pola jušne žlice  pinjola (tostiranih)
    •    1 čajna žlica Morske soli Stella Croatica
    •    3 jušne žlice svježe ribanog tvrdog kozjeg sira.
    •    Par svježih listića bosiljka

    Mini rajčice posolite i popaprite, dodajte ulja i sitno sjeckani češnjak te pecite na 180 stupnjeva  20-ak minuta. Kad su gotove ostavite ih da se malo ohlade, ogulite im kožu koja je napukla i pomiješajte ih s Maraskinom.Tjesteninu skuhajte prema uputama na ambalaži al dente. Kad je skuhajte, procijedite, pomiješajte s pastom od zelenih maslina, rajčicama, pinjolima i sirom. Dobro pomiješajte i servirajte toplo.


    Stella Croatica je zaštitni znak
    tvrtke Stella Mediterranea d.o.o.

    /