Čokoladna terina s višnjama uz ekstra djevičansko maslinovo ulje s narančom

    •    230 g tamne čokolade
    •    110 g maslaca
    •    4 žutanjka
    •    80 g vanil šećera
    •    3 čajna žlice džema od višanja Stella Croatica
    •    3 jušne žlice mljevenog badema
    •    3 bjelanjka
    •    45 g šećera u prahu
    •    2 jušne žlice višanja iz kompota Stella Croatica
    •    2 čajne žlice likera od višanja Stella Croatica
    •    Malo maslinovog ulja s narančom  za serviranje

    Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva.Kalup dimenzija 18x8 cm obložite papirom za pečenje i malčice namažite maslacem.
    Otopite čokoladu i maslac na pari. Dobro izmiksajte žutanjke i vanil šećer. Dodajte im bademe. Istucite bjelanjke s malo soli te postepeno dodavajte šećer u prahu i još miksajte  nekoliko minuta. Kad se čokolada ohladila umiješajte je u žutanjke. Dodajte bademe, višnje i Maraskino Stella Croatica u pripremljeni kalup te po vrhu , uzduž smjese, čajnom žlicom polijte malo zagrijani džem od višanja. Kalup prekrijte folijom te ga stavite u veći pleh u koji izlijte vruću vodu do pola visine kalupa u kojem se peče terina. Trideset minuta pecite na 130 stupnjeva a onda smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pecite još 20 minuta. Posudu izvadite iz posude s vodom i ohladite na sobnoj temperaturi.  Te onda rashladite u hladnjaku nekoliko sati. Terinu izvadite iz kalupa  te režite toplim nožem. Terinu servirajte i ponudite s nekoliko kapi maslinova ulja s narančom Stella Croatica.


    Stella Croatica je zaštitni znak
    tvrtke Stella Mediterranea d.o.o.

    /