Dobrodošli

Priča o Stelli Croatici započinje sredinom prošlog stoljeća na otoku Mljetu kod Dubrovnika. Već generacijama obitelj Dabelić uzgaja masline i smokve, obrađuje vinograde i proizvodi maslinovo ulje, vino i tradicionalne delicije. To je bio glavni izvor prihoda za veliku obitelj. Najmlađa kći u obitelji Dabelić, Melita, osmislila je brand Stella Croatica, želeći tradicionalnim proizvodima dati novo lice. Pažljivo je prikupljala tradicionalne recepture kao i tajne o pripremi slastica koje su se njegovale i čuvale u obiteljima dalmatinskih otoka. Svojim je nastojanjem željela sačuvati gastronomsku baštinu od zaborava.

Što očekivati

otkrijte Mediteran
Otkrijte sve prirodne ljepote Mediterana osjetilima i srcem.

Obiđite tvornicu gdje ručno proizvodimo naše slastice, upoznajte se sa slikovitom botaničkom zbirkom, obiđite živopisni mediteranski vrt, posjetite muzej maslinovog ulja i naše tradicionalno obiteljsko imanje. Probudite sva čula degustiranjem različitih vrsta domaćih delicija i naših nagrađivanih maslinovih ulja u autentičnoj atmosferi. Svježi sirevi, domaći suhomesnati proizvodi, masline, izvrsno vino i jela koja se svakodnevno pripremaju čekaju Vas u našoj konobi – sve od svježih, organskih i lokalnih sastojaka!

(Manu)factory

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku te uživajte u okusima i mirisima delicija koje pripremamo za Vas. Kao pravi domaćini, nudimo organizirane obilaske manufakturne proizvodnje tradicionalnih slastica Stella Croatica.

Tijekom obilaska zavirite u čarobni svijet i umjetnost pripremanja dalmatinskih delicija! Svaki je proizvod ručno izrađen – od pripreme do pakiranja! Posebno smo ponosni na ”smokvenjak” tradicionalni božićni kolač od sušenih smokava po receptu koji se prenosio s koljena na koljeno obitelji Dabelić-Polić. Degustirajte bademe u šećeru i arancine (kandiranu koricu naranče) te ostale slatke delicije koje se pripremaju ispred Vas.

Gastro-izložbe

Muzej masline – Uzgoj i prerada maslina bili su ključ za opstanak obitelji. Stoljećima su masline donosile hranu na stol, služile kao lijek i osiguravale opstojnost obiteljima.Svake godine iznova, ljudi su se radovali svakom plodu koji će pretvoriti u “tekuće zlato”.

Cijeli proces proizvodnje, od rezidbe maslina, do berbe ploda, proizvodnje i degustacije maslinovog ulja, predstavlja novo okupljanje i radost življenja za naše obitelji! Saznajte kako smo se brinuli za stabla maslina i kako su se naše obitelji pripremale za berbu. Muzej nudi pregled prerade maslina na tradicionalne načine.

Etno-zbirka – kroz prikaz tradicijske arhitekture i etno-zbirke na obiteljskom imanju oživljavamo stari, pomalo zaboravljeni, tradicionalni način života. Naše obiteljsko imanje predstavlja svojevrsni etno-izložbeni prostor, a razgledajući zbirku eksponata, starih alata i predmeta korištenih u svakodnevnom životu otkrijte kako se proizvodilo i čuvalo vino, u čemu se pravio maslac, što su seljaci svakodnevno nosili na polje i čime su obrađivali zemlju…

Obiteljsko imanje

Posjetom našem obiteljskom imanju zavirite u prošlost – kulturu, običaje i svakodnevni život dalmatinske obitelji.

Cijelo imanje pažljivo je građeno i restaurirano u suradnji sa stručnjacima, posebice etnografima i etnolozima, što je značajno pridonijelo vjernom prikazu kulturno-povijesnog naslijeđa. Kuće su izrađene od kamena, što je temelj tradicionalne gradnje i arhitekture, koja se stoljećima nije mijenjala.

Život na kamenitom tlu nije bio lak – trebalo je dugo vremena da se komadić zemlje pripremi za poljoprivredni uzgoj. Uz puno truda i želje da se iskoristi svaki komad zemlje, cijelo imanje je okruženo malim vrtovima. Mediteranska kuhinja poznata je po svježim namirnicama, ali i bogatstvu okusa i mirisa. Stoga u vrtu uzgajamo biljke koje su jestive, ali i aromatične, ljekovite…

Konoba

Naša konoba nudi obiteljsku atmosferu i lokalna dalmatinska jela koja služimo na trgu obiteljskog imanja u prekrasnom dvorištu.

Mediteranski vrt

Prošećite vrtom punim lavande, ružmarina i drugih mirisnih grmova, pronađite skrivene botaničke dragulje, endemsko cvijeće i tipično mediteransko voće i povrće!

U svojem smo vrtu stvorili otoke, kako biste mogli uživati u aromatičnim, mirisnim, začinskim, divljim, kultiviranim i drugim biljnim vrstama. Svaki od njih slikovit je i živopisan na svoj način!
U botaničkom vrtu nalaze se endemske hrvatske biljne vrste kao što su Dubrovačka zečina i Velebitska degenija. Glavni je razlog uspostavljanja botaničke zbirke u našem parku želja za očuvanjem i prikazom naše prirodne baštine.
Tu je i stari maslinik i čitav niz različitih starih sorti smokava.
Jedan dio našeg vrta posvećen je povrtnjaku koji predstavlja tipičan obiteljski vrt u Dalmaciji. Stvoren je u svrhu čuvanja starih dalmatinskih poljoprivrednih vrsta, ali i za berbu plodova tijekom sezone.
Aroma park dio je vrta koji služi za predstavljanje najčešćih aromatičnih biljaka našeg podneblja. To je idealno mjesto za upoznavanje svih osjetila s ovom dragocjenom florom.
U sklopu parka imamo i destileriju na otvorenom, a prikazom postupka destilacije pokazujemo na koji način dobivamo hidrolate i eterična ulja koja koristimo u pripremi naših prirodnih sapuna i kozmetike.

Gourmet & Cosmetic Boutique

Kušajte nagrađivana maslinova ulja i slastice te otkrijte davno zaboravljene okuse djetinjstva. Naša trgovina mjesto je susreta gdje predstavljamo sve što proizvodimo.

Slastice od smokava, oraha i agruma, zdrav i ukusan med, raznovrsni keksi i kolači, džemovi i namazi… samo su mali dio naše jedinstvene ponude.
Savršen spoj prirode i znanosti ogleda se u pažljivo osmišljenim kozmetičkim proizvodima na bazi maslinovog ulja obogaćenim našim prirodnim eteričnim uljima.
Isprobajte naše ručno izrađene sapune i osobito kvalitetne proizvode za njegu kože – kreme od lavande ili smilja!

Degustacija maslinovog ulja

Pridružite nam se na vođenoj degustaciji ekstra djevičanskog maslinovog ulja! Naučite više o pravilnom kušanju i korištenju maslinovog ulja! Otkrit ćemo Vam mirise i okuse ulja uspoređujući ih s rajčicama, artičokama, bademima i pokošenom travom. Uz maslinovo ulje degustirat ćete naše tradicionalno pripremljene deserte od smokve s bademima, tapenade od zelenih maslina s pinjolima, voćne namaze, domaće sireve i vina te druge tipične delicije. Otkrijte i Vi naš jedinstven program degustacije maslinovog ulja koji se odvija na trgu obiteljskog imanja, ispod stare murve.
Kontaktirajte nas i rezervirajte

Kulinarske radionice

Saznajte više o lokalnoj kuhinji – načinu pripreme tradicionalnih jela od svježih namirnica i začina iz vrta! Nakon upoznavanja i obilaska imanja krećemo u kulinarsku avanturu. Domaćin će Vam predstaviti recept i jela koja ćete sami pripremati. Dio namirnica ubrat ćete u našem vrtu i otkrit ćemo Vam male obiteljske tajne pripreme ukusnog obroka. Znate li što je raštika? Naučite kako koristiti ovu super-hranu u modernoj varijanti! Na kraju radionice, kušajte plodove svog rada u opuštenom ambijentu, uživajući svim svojim osjetilima!

Naše ture

Pogledajte naše ture ovdje